Sol·licita informació
Forma part de la nova generació de professionals de la gastronomia

Vols ser el motor de canvi de la gastronomia i les ciències culinàries?

El món de la gastronomia es mou i tu també: comprèn el món culinari i gastronòmic des d’una perspectiva científica, tecnològica, social, cultural i empresarial.

Si t’apassionen la cuina i la gastronomia i vols estudiar a la universitat, el teu futur comença al CETT!

Amb el Grau Interdisciplinari en Ciències Culinàries i Gastronòmiques (UB) seràs reconegut per la teva capacitat d’innovar, dissenyar, gestionar, produir i dirigir operacions i processos de la indústria alimentària, les col·lectivitats i l’alta cuina.

A més aprofundiràs en 3 àmbits de coneixement:

  • Culinari-tecnològic
  • Empresarial
  • Científic

També, et beneficiaràs de la suma del coneixement especialitzat de dos centres de renom com són el Campus del CETT-UB i el Campus de l’Alimentació de Torribera – UB.

Per què estudiar aquest grau?
  • És el primer Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques que s’ofereix a Catalunya, un territori clau a escala mundial en la indústria i la producció agroalimentàries.
  • Gaudiràs del prestigi del coneixement expert del CETT, amb més de cinquanta anys de trajectòria i experiència en turisme, hoteleria i gastronomia.
  • Podràs estudiar i fer pràctiques a l'estranger, a traves dels més de 900 convenis amb empreses del sector.
  • El Grau compta amb l’assessorament gastronòmic del reconegut xef català Joan Roca, que participa de forma activa en la formació.
  • Realitzaràs un mínim de 450 hores de pràctiques en el sector professional i pots arribar fins a 900 hores si vols complementar el teu perfil laboral.
  • Faràs pràctiques en restaurants de renom i empreses capdavanteres del sector.
  • Aprendràs en unes instal·lacions equipades amb la darrera tecnologia: laboratoris i aules tècniques de cuina, sommelieria i pastisseria.
  • Et beneficiaràs de l'estreta vinculació del CETT-UB amb el sector empresarial.
  • Aprofundiràs en la innovació, la creativitat, el coneixement científic, de la sostenibilitat i del coneixement agroalimentari, amb professors de prestigi i reconeguts en l'àmbit professional.
  • Durant el grau es fan multitud de projectes de ciència i cuina, amb tallers gastronòmics i la participació activa en congressos i jornades.
  • El 95% de l’alumnat troba feina en acabar el Grau, i el 50% ho fa en càrrecs de responsabilitat.

Tria una de les tres especialitzacions del Grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Crearàs elaboracions culinàries innovadores aplicades a l’alta cuina.

Desenvoluparàs projectes gastronòmics sostenibles i fomentaràs la interacció entre diferents esferes de coneixement.

Gestionaràs els processos gastronòmics en la restauració comercial i nous models de negoci culinari.

 

Sortides professionals:

  • Xef d’alta cuina
  • Xef de R+D
  • Gestió econòmica de les empreses de la restauració comercial
  • Innovació i creativitat en propostes gastronòmiques

Lideraràs les empreses de la indústria alimentària i de les col·lectivitats i destacaràs en innovació i creativitat en departaments d’R+D de la indústria gastronòmica. A més, aprendràs a analitzar el mercat i a detectar noves oportunitats, dissenyaràs ofertes gastronòmiques i dirigiràs operacions i processos de restauració.

Sortides professionals:

  • Responsable de gestió i administració d’empreses de restauració
  • Xef de R+D
  • Innovació i creativitat en propostes gastronòmiques

Gestiona i crea conceptes innovadors en les col·lectivitats: hospitals, escoles, menjadors d’empresa, geriàtrics, etc

Aportaràs coneixements sobre el control, adaptació i millora de les operacions i processos en col·lectivitats.  

Et capacitaràs en el disseny d’ofertes gastronòmiques orientades a satisfer les necessitats dels col·lectius amb requeriments alimentaris específics.

Pràctiques i inserció laboral

  • Faràs pràctiques en restaurants de renom i empreses capdavanteres del sector, tant nacionals com internacionals.
  • Pràctiques remunerades en el sector durant 2 cursos.
  • Et beneficiaràs de la vinculació del CETT amb les millors empreses de la gastronomia i la restauració, i podràs triar gràcies als més de 900 convenis de col·laboració amb companyies del CETT-UB.
  • Podràs fer mobilitat acadèmica i pràctiques internacionals gràcies a la beca Erasmus +.
  • También podrás poner en práctica las competencias y habilidades adquiridas durante el curso en las instalaciones propias del centro: Hotel Alimara y Residencia Àgora.
  • Participaràs en el CETT Talent, una trobada anual on podràs relacionar-te amb les empreses més destacades del sector.
  • Tindràs al teu abast una borsa de treball amb més de 1.500 ofertes professionals a l’any, de les quals el 20% són internacionals
  • Quan finalitzis, gaudiràs de la xarxa global CETT Alumni amb més de 22.000 antics alumnes.

Sehrs Food
Via Venetto
Maheso
Ochiai
HISOP
Lekue
Chocolate Factory
dos palillos
europastry
7 portes
agora

Testimonis

"Les portes laborals que m'ha obert el CETT ha estat una part important del camí que m'ha portat a Los Angeles."
Magalí Cases
"El CETT ha estat realment important i imprescindible per al meu futur, t'aporta una visió general, científica i real del qual és la gastronomia"
Pau Sintes
Marta Minoves, alumni del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques CETT-UB, es proclama millor cuinera jove d'Europa en el European Young Chef Award 2024
Marta Minovas

El CETT en xifres

+0

alumnes

+0

ofertes laborals

+0

convenis amb empreses col·laboradores

0%

d'ocupació entre graduats

Sobre el CETT

El CETT és el centre universitari de referència de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona.

  • Ofereix tots els nivells de formació: universitària i postgrau, formació professional, formació continuada per a professionals i a mida de les empreses.
  • Amb una trajectòria de 50 anys i amb una clara vocació internacional, el CETT connecta persones i vincula l’àmbit acadèmic amb el teixit empresarial institucional.
  • Compta amb un equip de professionals i docents especialitzats que ofereix a l’alumnat un model de creació i transmissió de coneixement basat en el rigor, la innovació i l’experiència.

Al CETT tens l’oportunitat de viure una experiència formativa única, en contacte amb la realitat, que et capacita per anticipar-te als nous reptes i on aportaràs una visió més innovadora i sostenible al sector turístic, hoteler i gastronòmic.

Tens algun dubte? Contacta amb nosaltres!
Forma part d’una nova generació de professionals de la restauració i el turisme


Av. Can Marcet, 36-38, 08035 BARCELONA